4 otázky, které změní pohled na váš vztah

29.03.2015 13:19
 
Včera jsem si dělala jednoduché a krátké cvičení na ocenění svého vztahu a partnera. Zdálo se mi to nejdřív snadné, ale v průběhu jsem zjistila, že je velice silné a působivé. Uvědomila jsem si věci, které jsem před tím neviděla, jednoduše proto, že jsem na ně nězaměřovala pozornost. V tomto cvičení jsem se zaměřila na to, co ve svém životě chci a mám a dokážu to vidět a ocenit. 
 
Naše vztahy jsou pro nás důležitější, než si myslíme. Ovlivňují nás opravdu hodně, naplňují nás, vyživují, podporují nebo naopak vyčerpávají. Někdy už ani sami nevíme, jak to vlastně je ve skutečnosti a proto vás zvu ke krátké cestě, na které prozkoumáte, jak jste na tom právě vy a ve vašem vztahu.
 
Pojďme na to!
 
Najděte si 20-30minut času, kdy vás nikdo nebude rušit, udělejte si dobrý čaj, zalezte si na vaše oblíbené místo a vezměte si tužku a papír. Pište spontánně, upřímně a dejte si dost času, abyste objevili i věci, které na první pohled nebudou vidět. 
 

Odpovězte si na tyto 4 otázky:

 
1. Napište seznam všeho, co vám ve vztahu přináší radost a lásku.
2. Kvality, kterých si vážíte a oceňujete na partnerovi/partnerce.
3. Důvody, proč chcete být se svým partnerem/partnerkou.
4. Co se v tomto vztahu učíte a za co jste vděčni.
 
Papír se zodpovězenými otázkami můžete sdílet se svým partnerem/partnerkou, pokud bude chtít, nebo ho můžete dělat společně. Přeji vám mnoho příjemných chvil a krásné jarní dny.
 
Gaia