Cítím, tedy jsem .... žena

02.03.2016 16:50
Nedávno jsem si uvědomila, jak je důležité být spojena se svým tělem a také svým břichem - místem, kde cítím. Naše ženské měkké bříško, kde vzniká život, kde máme my ženy mozek, je také lůnem našich pocitů, našich emocí. Někdy se stává, že celý den něco děláme a nejsme spojeny se svým tělem a už vůbec nenásledujeme impulzy svého těla. 
 
Jakmile si toho všimneš, zastav se, několikrát se zhluboka nadechni a uvědom si chodidla na podlaze, svoje břicho a svůj hrudník - svoje srdce. Pokud máš ještě půl minuty času :-), zkus zavnímat, co se ti právě teď chce dělat a pak tento impulz následuj. Experimentuj s tím třeba jeden den, nebo týden a všimni si, jak se potom cítíš.  
 
Jak se spojit s tělem a pocity:
Udělej si 15 minut pro sebe, aby tě nikdo nerušil. Pusť si nějakou jemnou hudbu, která se Ti líbí a která se tě emočně dotýká. Nějaká písníčka z dospívání. Spoj se se zemí a začni si uvědomovat každou část svého těla (dechem, dotekem, poplácáním). Nakonec si uvědom svoje bříško a polož si tam jemně ruce. Ciť teplo a měkkost svého bříška a všimni si, jak se tam cítíš. Je tam příjemně, nebo necítíš nic? Pojmenuj, jaké to je právě teď. Neposuzuj to a jen se v tanci uvolni a nech pohyb vycházet ze svého břicha. Ať je břicho tím místem, které povede tvůj pohyb. Spoj se se svým bříškem a vnímej emoce, které zrovna teď máš. Možná je to radost, mír, přijeti, spokojenost, soucit, nebo také smutek, strach, žárlivost, hněv, lítost. Pak tuto emoci, ať je jakákoli přijmi, obejmi a rozhodni se, jeslti jí chceš rozšířit do celého svého těla a dej si čas na to, aby se opravdu dostala do každé buňky tvého těla. Nebo se rozhodni, že jí několikrát vydechneš do chodidel a odevzdáš zemi. Pak si na chvíli sedni a zůstaň v tichu a klidu se zavřenýma očima a vnímej svoje tělo, břicho, srdce a to, jak se cítíš.  
 
V oblasti břicha je naše druhá čakra. Tématy této čakry jsou emoce, vztahy, potěšení, pohyb, plynutí, smyslnost a sexualita. Zdravé projety této čakry jsou intimita, schopnost být ve vztahu, schopnost být sama, vyživení sama sebe, flexibilita, potěšení. Nezdravé projevy jsou strach ze změny, závislost na pozornosti, závislost na potěšení (jídlo, drogy), přecitlivělost, emocionální zhávislost, strach z odmítnutí, izolace.
 
Chcete ochutnat svou druhou čakru v prožitku? Přijďte dnes večer v 18hod do Equilibre, Orelská 11, povedu večer Druhá čakra - vztahy a emoce se svým partnrem. Jste srdečně zvány a vítany i se svými drahými polovičkami. :-)
 
Gaia