Co je to láska?

25.06.2016 13:57
 
Tato otázka mě provází už několik let a poslední dobou je pro mě velmi intenzivní. Naučila jsem se hodně věcí. Co znamená být bezpodmínečná, jak je třeba oceňovat muže, co muže zraňuje, jak být více ženou a jak o sebe pečovat, abych byla naplněná a co pro mě znamená milovat. Láska je spojení se srdcem a důvěra v jeho vedení. Ke spojení s mým srdcem mě vedlo mnoho věcí. Osobní rozvoj, spojení s přírodou, meditace, Mohendžodáro a výcvik čtení čaker a samozřejmě každodenní praxe výše uvedeného.
 
Posledních 6 let pravidelně medituji, neboť jsem se rozhodla, že tuto kvalitu chci mít ve svém životě, kvůli dobrému duševnímu zdraví. Mému tělu nedělá dobře stres a konflikty a tak se meditace stala součástí mého každodenního života. Prožívám ji tak, že jsem si Vědoma všech svých činů (včetně toho, jaká používám slova, kam si pokládám věci, jak mám kolem sebe čistý a uklizeny prostor, jak vědomě myji nádobí). Zjednodušeně řečeno, třemi slovy - láska v akci. Další kvalita, kterou jsem chtěla mít ve svém životě je vnitřní klid. Pocit, že mám v sobě uvnitř něco pevného, s čím neotřese ani uragan emocí, něco, k čemu se vracím jako bych se vracela domů, co tam je pořád jako zdroj a podpora.
Velmi si přeji, aby každý člověk byl spojen s tímto svým zdrojem, protože to je základní předpoklad pro šťastný a spokojený život. Venku se může dít spousta věcí, ale když je uvnitř klid a síla, málo co mě může dostat na kolena a když, tak se z nich zase brzo zvednu. 
Jako vedlejší, ale stejně důležitou věc, kterou jsem na své cestě objevila je spojení se svým srdcem. Bez toho nemohu žít. Možná přežívat. Jak jste spojeny se svým srdcem vy? 
 
Ke spojení se svým srdcem jsem se dostala dlouhou a hlubokou prací na sobě, svých omezeních, programech a traumatech z dětství. Každý máme však svou, jedinečnou cestu. Každá cesta, která vede ke spojení s vaším srdcem a zdrojem má smysl, resp. je nezbytná, abyste opravdu žili, v lásce a radosti. Neznamená to ovšem, že občas nepřejde po jasné obloze mráček, nebo že nepřijde bouřka, nezvedne se vítr. :-) Život je všechno, obě strany mince, stejně, jako střídá den a noc.
Co je to láska? 
Pro mě je to spojení se svým srdcem, se svou životní energií, radostí a sdílení těchto kvalit s ostatními. Je to naplnění, je to čistá radost a přijetí svého života takový jaký je. Je to vnitřní klid a hluboké spojení s životem. Důvěra, že vše se děje dokonale.
Co znamená láska pro Vás?
 
V červenci 9. v sobotu od 10hodin otvírám svůj první celodenní workshop Spojení se srdcem pro ženy, kde hlavními tématy budou:
  • sebeláska
  • spojení s vnitřní ženou, navázání kontaktu
  • krása - jak se spojit s vnitřní krásou a jak rozkvést
  • spojení se srdcem, jak tuto kvalitu přinést do běžného života
  • meditace, aktivní i klidová
  • 1. ásana Mohendžodáro
 
Cítíte, že byste chtěla některou tuto oblast rozvinout? Načerpat síly v ženském podpůrném kruhu? Spojit se se sebou a se svým srdcem?
Jste srdečně vítány 9.7. v 10hod u bílého Pelikána, na workshop se můžete přihlásit zde>>
Těším se na vás
Gaia
 
Obrázek: Rassouli, více na www.newdawncollections.com