Co je to meditace?

25.07.2015 11:21
 
Tuhle otázku jsem si položila včera po OSHO kundalini meditaci a měla možnost nechat vycházet volně slova ze sebe za přítomnosti druhého člověka, který pouze naslouchal. Samotnou mě pekvapilo, co ze mě vycházelo.
 
Meditace je něco, co už je nedílnou součástí mého života. V poslední době mě každodenně provázejí vedené meditace. Každý den ráno také tančím rituál Mohendžodáro, což mě přivádí do svého středu, zklidňuje mě a otvírá kanál tvořivosti a silně spojuje s mou ženskou energií, jemností a něhou. Uvědomila jsem si, že medituji právě proto, abych byla více vědomá, klidná a vystředěná a zároveň spojená se svým tělem a emocemi. 
 
Objevila jsem jednu nádherou meditaci, která mě v posledních 14dnech podporuje v mém rozhodnutí, vytvářet si svou realitu a být zodpovědná za to, co se mi v životě děje. Meditaci najdete v knize OSHO: Duše léčí, na straně 88. Skládá se ze tří částí:
1. Každý den ráno po probuzení prociťujte, jak jste totálně šťastní. Tento stav si během dne připomínejte co nejčastěji.
2. Každý večer, těsně před spaním si představujte, že usínáte v náruči Boha, odevzdáváte se existenci.
3. Kdykoli si během dne všimnete, že Vaše myšlenky směřují někam, kam nechcete, ihned je přesměrujte tam, kam chcete, kde chcete být, co chcete mít ve svém životě, jak se chcete cítit. 
Po sedmi dnech zjistíte, že Váš život a prožívání se totálně změnilo. Je však důležité skutečné rozhodnutí, bdělost a odhodlání. Předem upozorňuji, že se jedná o skutečně tvrdou práci! ;-)
 
V tomto roce nárazově, ale trvale mě provází OSHO aktivní meditace. V září chystáme v našem OSHO centru 7-denní proces, kdy bude možné projít celotýdenním “mužsko-ženským objetím”, což znamená každý den ráno OSHO Dynamická meditace, každý den odpoledne OSHO Kundalini meditace. Každodenní meditační praxe přínáší opravdovou změnu a transformaci. Vřele doporučuji. Sama jsem prošla procesem 21 dní OSHO Dynamických meditací a také 21 dní OSHO Kundalini meditací. Tyto procesy mi přinesly změnu ve vnímání sebe sama, hodně vhledů, větší vděčnost k životu, matce Zemi a k lidem. Otevřely mi srdce zase o trochu víc. 
 
Víte, co znamená meditace pro Vás? 
Najděte si 5 minut, místo, kde budete mít klid a na chvíli se ztište, sedněte si pohodlně a zklidněte dech. Pak si položte otázku: Co je pro mě meditace? Nechte volně přicházet pocity, obrazy, vjemy a případně si je zapište na papír nebo do sešitu. 
 
Přeji Vám krásné léto
Gaia