Co mi přinesla tantra?

29.03.2016 14:56

S tantrou jsem se potkala asi před osmi lety. Tajemství mi tehdy odkryla má tehdejší učitelka na ženské celoroční skupině. Koupila jsem si knihu Tantra od Andre Van Lysbetha, ale nikdy jsem ji nedočetla. Došlo mi, že tantru musí člověk okusit na vlastní kůži. Doslova - jít až na dřeň. Do hloubky, podívat se na svoje omezení, bloky, traumata.

Moje cesta vedla nejprve přes Mohendžodáro - tantra jógu pro ženy. V tomto období jsem také začala jezdit na čakrové workshopy s Ma Prem Sugandho, žačkou Osha. Proces to byl hluboce transformativní a připravil mě na tantrický výcvik pro páry, kterým jsem prošla uplynulé 3 roky s partnerem u další Oshovy žačky Mahasatvaa Ma Ananda Sarity.   
Tato žena vytvořila úžasný koncept tantrické práce, kterým provází páry a na některých workshopech i jednotlivce, který provede adepta tantry celou cestou odloupáváni slupek až k jádru. Na výcviku se pracuje jednotlivě, i v párech, meditujeme, tančíme, děláme dechová cvičení a sdílíme. Meditace je nedílnou součástí tantrické cesty. Pro každého je cesta tantry silně individuální, ale co je u všech stejné, že se nevyhneme potkání se svými zraněními, které nám brání se otevřít plnému prožívání lásky, života či vztahů.

Pro mě osobně je tantra setkání se se sebou, objevením své podstaty a pročištění vzorců a bloků, které mi brání prožívat život naplno. Naplno prožívat svou životní sílu - sexualitu. Tím mám také na mysli harmonické proudění energie v těle, ve všech čakrách. Objevila jsem v sobě netušené možnosti, rozvinula svůj potenciál, svou ženskou energii, schopnost reflektovat svoje zranění a v běžném životě zažívat větší intimitu a lásku.

Proto pro mě osobně byla důležitá nejdříve jiná práce na sobě, než tantra. Jako příměr ráda používám nejdříve zametu přede dveřmi, než vstoupím dovnitř. :-) Domnívám se, že člověk, který chce skutečně více do tantry proniknout, už by měl mít jistě vědomí si sebe sama a nějaké zkušenosti s prací na sobě.

Pokud je tantra něco, čeho se bojíte, ale láká vás to, nebo byste ji chtěli ze zvědavosti poznat, neváhejte příjít na ochutnávku tantrického workshopu Master Lover, která bude 21.4.2016 od 20hod v Centru Kamala. Samotný workshop Master Lover pak následuje o víkendu 22.-24.24. 2016.

Pokud cítíte, že byste chtěla rozvíjet zatím svou žeskou energii ve skupině žen, přihlašte se na Mohendžodáro - tantra jógu pro ženy. Kurz začne v pondělí 11.4.2016 od 18:30. Více zde >>