Zkušenost z OSHO meditativní terapií No-Mind

10.08.2015 14:07

Minulý týden jsem prošla 7denní meditativní terapií OSHO NO-MIND. Byl to velice velký závazek, dost intenzivní zážítek a celkem silný proces. Předem bych ráda uvedla, že moje sdílení je čistě moje zkušenost a každý jiný člověk, který projde procesem bude mít prožitek jiný. 

Tato meditativní terapie zahrnuje 1 hodinu neznámého jazyka giberish a 1 hodinu sezení v tichu. Na podporu procesu se proces podpoří každý den ráno od sedmi hodin OSHO dynamickou meditací a odpoledne od 18hodin OSHO kundalini meditací. Celkem tedy 4 hodiny meditace denně, celých sedm dní po sobě. Byly jsme krásná 10 členná skupinka, kde převládali muži.

To, že chci procesem projít jsem věděla jasně od začátku, jakmile to bylo v Praze možné. Před začátkem jsem se bála, že nezvládnu blábolit hatmatilkou celou hodinu, ale tím, že byl proces individuální a ve skupině jsme se nekontaktovali, jsem se mohla úplně uvolnit. Byla jen sama ze sebou a to velmi podporovalo můj vlastní proces. Nejhorší pro mě nakonec byla hodina sezení v tichu a klidu. Zhruba od poloviny každé večerní hodiny sezení jsem si přála, aby už to skončilo. Bolelo mě celé tělo a nevěděla jsem, jak si sednout. Z minulosti už vím, že je to obrana a neschopnost být v tichu a klidu delší dobu. Poslední den jsem si sezení přece jen užila a dostala se tak do zajímavých prostor bytí. Nastal u mě posun. Všimla jsem si toho i při dynamických meditacích, kdy jsem si nesmírně užívala 15 minutovou fázi ticha.

Po sedmi dnech se cítím velice oživená, vnímám rozšíření vědomí a schopnost pojmout víc (tohle nemumím nijak víc vysvětlit, je to prostě pocit). Přijde mi, že jsem citlivější, že mnohem silněji vnímám impulzy svého těla a že jsem spojená se svým vnitřním zdrojem mnohem víc, než kdy předtím. Co mě ale překvapilo, že jsem teď velice silně spojená i se svým vztekem uvnitř sebe a to i přesto, že jsem ho během týdne uvolnila opravdu hodně. Uvidím, co se bude dít dál. Vnímám, jak je to spojeno s tématem hranic a schopnosti stát si sama za sebou. Jakoby mě něco v minulosti drželo zpátky a ten vztek mi dává sílu se vyhranit. Postavit se za sebe. V průběhu procesu jsem v noci moc dobře nespala, tak cítím, že budu ještě integrovat v následujících dnech. Ještě se to ve mě ještě usadí, potřebuji být sama a někde v přírodě.. 

Cítím velikou vděčnost, že jsem měla možnost projít tímhle procesem a těším se ochutnávku OSHO talking to your body mind, která bude v 

pátek 9.10. od 19:30 ve studio NUEVO, Senovážné náměstí 6.

Gaia