Emoce a jak s nimi pracovat

14.12.2017 08:48

Milé ženy,
s ženami na kurzu Mohendžodáro jsme otevřely téma emoce. Uvědomila jsem si, kolik témat se okolo nich točí a jak hluboko vedou příčiny našeho vzteku, smutku, zrady a jak nám tyto brání zažívat radost, pocit štěstí, důvěru a extázi. Měly jsme dlouhé sdílení a narazily jsme v něm na velmi důležité body které s vámi chci sdílet.

Hranice

Vyšlo najevo, že často jsme my ženy v emocích, protože nám někdo překračuje hranice. Zachází příliš daleko a třeba nás i ohrožuje. Druhá strana mince je, že naše hranice jsou nejasné, samy jsme si je zdravě nenastavily a ani v dětství nastavovat nenaučily. A tak nás naší blízcí lidé zraňují, aniž by v tom byl úmysl.
Co s tím? Je to energie 3. čakry, kterou potřebujeme mít přístupnou a kterou potřebujeme kultivovat, abychom byly schopné, postavit se za sebe, zdravě vyjádřit naše potřeby a mít jasný vnitřní postoj, co je pro nás v pořádku. Otevřít téma vnitřního muže a podívat se, jak na tom je, jestli je ve své síle a podporuje nás jako ženu. Velmi vám v tom může pomoci účastnit se workhopu 3. čakry, případně přijít na moje kurzy Mohendžodáro, nebo na individuální sezení.

 

Bolest

V životě se nám často děje, že nás něco, nebo někdo zraní. Nechceme být s těmito pocity, protože se nám to nelíbí. Dáváme vinu někomu, nebo situaci, která nám bolest způsobuje.
Jak můžete svou bolest zpracovat? Nejprve se podívejte dovnitř (a období adventu je k tomu nejpříhodnější) a zjistěte, čeho se to ve vás dotýká, jakého tématu, jaké bolesti a uvědomte si, že se jen otevřela stará rána. Můžete tu bolest přijmout jako průvodce, který vám pomůže vyléčit tuhle starou ránu. Vaše intuice vás povede, jaký je nelepší způsob pávě pro vás. S intuicí do hloubky pracuji s ženami na svých kurzech, tak, aby se ji naučily poslouchat a důvěřovat svému vnitřnímu hlasu. Další krok je uvědomit si, co v životě chcete a vzít zodpovědnost za to, co se vám děje do svých rukou. Pak už jen dělejte praktické věci tak, aby vaše kroky vedly tam, kde chcete být. :-)

 

Neprojevený vztek

Mnoho z nás je velmi emocionálních, ale je opravdu ta "furie" v nás to autentické já? Máme k dispozici a vyjadřujeme všechny emoce v celé své škále? Včetně radosti, vyjadřování lásky, empatie a přijeti?
Pojďme rozlišovat mezi "hysterkou", která reaguje na každý podnět, který přichází zvenku vlnou vzteku a které se dotýká téměř všechno jednání jejích blízkých. A mezi ženou, která autenticky a vědomě vyjadřuje své emoce, je spojená sama se sebou, se svými emocemi a využívá celou škálu toho, kým je. Raduje se stejně tak, jako je někdy smutná, nebo vyjádří naštvání, ale tak, že ostatní cítí její vztek, který ale není destruktivní pro její vztahy. 
Co dělat? nejprve se zamyslete, opravdu upřímně, zda ve vaše těle není nashromážděný nevyjádřený vztek, který si nosíte desítky let. V případě, že ano, najděte způsob, jak s tím pracovat. OSHO dyamická meditace, moje kurzy Mohendžodáro, Dýchací sezení.

 

Sama jsem si prošla velmi silným několikaletým procesem, abych se spojila sama se sebou a byla si vědomá toho, co se skutečně děje a jak být skutečně pravdivá sama k sobě a autentická. 

 

Přeji krásné adventní dny plné pohody a setkávání s blízkými
Gaia