Jak o sebe pečovat v těchto dnech. <3

19.03.2020 10:31
Milá ženo, 
věřím, že i v těchto dnech se ti daří dobře a že v rámci možností pečuješ o všechny své části, ducha, mysl i tělo. Vnímám, jak moc je důležité věnovat se všem svým částem, abych byla silná a celistvá. Ráda bych se s vámi podělila o to, jak opečovat jednotlivé části a co pro to každý den dělám (někdy i několikrát). Začneme od základu a postupně půjdeme výš. :-)

Tělo:
  1. Zdravá strava plná vitaminů, minerálů a antioxidantů, potřebujeme víc než kdy dříve posílit imunitu. Pokud možno jez jen základní a kvalitní potraviny (vyhni se průmyslově zpracovaným potravinám). Dbej na dostatečný přísun vitamínu C - kysané zelí, divoké zeleniny (kopřivy, česnek medvědí, sedmikrásky apod.), klíčky a čerstvou zeleninu a ovoce. Odkaz  na w eb, kde je možné se připojit k 21 očistě a posílení imunity od 1. dubna u najdeš dole pod textem.
  2. Omega 3 a 6 mastné kyseliny - nejlépe z rostlinných zdrojů, pokud ne, jednoduše je dodáš lněným olejem.
  3. Pobyt na slunci - je nesmírně důležité nechat zářit přímo na tělo sluneční svit, dodá nám energii, zlepší náladu a důležitý vitamín D.
Mysl:
  1. Omezit televizi a zprávy - co nejvíc se chraň před množstvím negativních zpráv. Důležité věci se vždy dozvíš. 
  2. Pozitivní myšlení - naše myšlenky vytváří naše emoce a emoce ovlivňují naše těla až na buněčné úrovni. Věnuj mnohem více pozornosti něčemu co máš ráda, co tě baví a naplňuje.
  3. Humor - víc, než kdy jindy je teď důležité povznést se a udržovat se v dobré náladě - vědomě. 
Duše:
  1. Meditace - je to ta nejjednodušší a nejdůležitější forma péče o svou duši, obzvláště teď. Zvyšuješ tím svou kapacitu být zdravá a silná. Jednou, ale lépe dvakrát denně medituj. Odkaz na vedenou meditaci v mp3 formátu a další meditace, které můžeš pravidelně dělat, najdeš dole pod textem. 
  2. Světlo pro druhé - pokud můžeš, podporuj své blízké tím, že jsi sama v klidu a pohodě. Můžeš jim říct, co děláš pro to, aby ti bylo hezky a byla jsi co nejvíce spojená sama se sebou a se svými zdroji.
  3. Pomoc druhým - možná už jen tím, že jsi a svítíš, ale může to být i něco konkrétního, čím můžeš pomoci ostatním, aby se jim dařilo lépe. 

Stále se můžeš připojit do facebookové skupiny Tvůrkyně života sdílení, kde můžeš zůstat ve spojení z ostatními ženami, já tě schválím a můžeš sdílet své pocity, dotazy a tipy na své ženské cestě, a kde se můžeme vzájemně podpořit z ostatními ženami a inspirovat se. Je to velmi cenné, obzlvášť, když teď to jde "jen" on-line. 

Odkazy:
 
Přeji Ti krásné dny a pevné zdraví
Gaia