Jak oživit sebe a svůj vztah?

21.01.2017 12:22

Na svých kurzech se se ženami tento měsíc zaobíráme tématem sexuality. Uvědomuji si, jak je to důležité téma i našich všedních životů a že na něm stojí a padají i naše vztahy s muži. Bylo to téma tabu, ale já za sebe cítím, že je potřeba z něj udělat téma o kterém se hovoří.

Když se rozhlížím kolem sebe, tak chci vidět spokojené ženy i jejich partnery. Realita je však opačná. Pokud jste spokojená a naplněná žena a žijete v dlouhodobém vztahu, který funguje na všech úrovních, napište mi. Napište mi vás příběh, ráda ho zveřejním, ať se mohou ostatní inspirovat, ať v nás zahoří naděje, že je to možné.

Chci být ale optimistická a proto bych vám chtěla přinést můj pohled na to, co můžeme dělat my ženy, abychom se postaraly o tu svou půlku a abychom byly spokojené právě teď. 

  • Všímám si u sebe, že v dlouhodobém vztahu začnu brát kvality muže a věci, které dělá pro náš vztah jako samozřejmost. Ano, chtěla bych víc, ale jsem schopná vidět i to, co tam je? Čeho si vážím? Častokrát tomu tak není. Představte si, že se s vaším mužem vidíte teprve potřetí, jak se oblékáte, jak se na něj těšíte, jakou máte náladu, jak se cítíte, když víte, že po vás touží? Zkuste se naladit na tuto energii a nějaký čas v ní zůstaňte. Pozorujte, co se ve vás děje, co se děje okolo vás. Možná, že zjistíte, že to není tak jednoduché, ale každopádně stojí za to vytrvat. Oceńujte svého muže za všechno, co se vám na něm líbí, pozorujte ho, co dělá pro vás, všímejte si nejjemnějších detailů. Uvidíte, že budete překvapené!

  • Další věc, kterou určitě prozkoumejte, je aspekt milenky. Je to přesně ten pocit, kdy jste na začátku vztahu, máte chuť se milovat, jste plné energie, zamilovanosti, že nemusíte ani jíst. Pečujete o sebe, chcete se líbit, volíte svůdné prádlo, zkrášlujete se, dbáte na všechno mnohem intenzivněji, než obvykle. A přesně tato energie je důležitá, abych ji kultivovaly neustále, ne jen na začátku vztahu. Prvotní nadšení a sexuální přitažlivost obvykle po pár měsících/letech vyprchá a vy zevšedníte. Nemusíte to dělat každý den, ale pravidelně sama pro sebe si vytvořte tuhle situaci. Představte si, že jdete na první rande a věnujte pozornost hlavně sama sobě, svým pocitům. Důležité je to, jak se cítíte, ne jak vypadáte navenek. Budujte tuhle energii, kdykoli budete mít chuť, ale alespoň jednou za měsíc v období ovulace. A mimochodem, víte přece, že muži milují milenky. :-)

  • S výše uvedeným souvisí i tanec, jakýkoli, ale mnohem šťavnatější je svůdný tanec. Pusťte si hudbu, která se vám líbí a začnete si tančit. Dívejte se na sebe do zrcadla, vezměte si svůdné oblečky a pohybujte se jako kočka. Dotýkejte se svého těla a představujte si, jak tančíte pro svého partnera, nebo více mužů, to záleží na vás. ;-) Užívejte si pohyb, svoje tělo a svojí oživující energii. Pro inspiraci se podívejte třeba na toto video.

Přeji vám při experimentování mnoho potěšení ze sebe sama, radosti z pohybu a také, že děláte něco příjemného pro sebe. Toto málo můžeme udělat my ženy, v první řadě samy pro sebe, pro oživení svojí energie, svojí přitažlivosti, pro svůj dobrý poct. Druhou část nechme naším mužům a zkusme pozorovat, zda naše změna vnitřních postojů a naší energie přinese změnu i do našeho vztahu.

Pokud chcete rozvinout téma sexuality a zažehnout opět svůj oheň, jste vítány na mých kurzech pro ženy, kde se sexualitou zabýváme více do hloubky. Zkoumáme aspekt milenky a navzájem se inspirujeme a podporujeme na své cestě k sebeobjevení.

Těším se na vás
Gaia