Jak si mě letošní zima podmanila

09.01.2019 14:14

V minulosti jsem zimu spíše přežívala a vždy se raději těšila na jaro. Poslední roky se to pomalu měnilo, ale letošní zima je pro mě něčím speciální. Je nádherná, vyživující, objímající. Jsem nesmírně vděčná, že žiji v mírném pásmu a roční období se každé tři měsíce mění. Mohu tak, stejně jako v rámci každého lunárního měsíce procházet vědomě čtyřmi fázemi zrození a smrti i v rámci roku.

A tohle období je časem ponoru do hloubky, do nitra, do meditace, čas zklidnění, odpočinku, zimního spánku (doslova), rozjímání, tma zve k tomu jen tak být, sedět u čaje, pálit svíčky a vonné esence, dát si koupel při svíčkách, pustit si příjemnou hudbu, v klidu zjistit, co vlastně chci a kam budu další sezónu směřovat svou energii. Skutečně nádherný čas. S láskou jsem se rozloučila o slunovratu z uplynulým rokem a ze srdce nechávám přijít impulzy do roku dalšího.

A letos se od slunovratu těším i ze sněhu, který u nás v Železném Brodě často padá a je to nádhera!! Bílá spící krajina, kam často chodím pro inspiraci a provětrat hlavu i zenergetizovat tělo. :-) Vždyť ten sníh dokonce zpomalí i řidiče na silnicích a je to tak vpořádku.

A jaká je letošní zima pro vás?

Přeji krásné bílé dny plné radosti
Gaia