Jak si užívat milování

08.10.2019 12:37

Ženská sexualita funguje úplně opačně než mužská. My ženy potřebujeme být vnímány, viděny, milovány a uctívány tak, abychom plně prožily hluboké naplněující milování, kdy se skutečně propojíme se svým partnerem. Možná by tenhle článek měl číst spíše muž, ale i pro ženu je zásadní vědět, jak svou sexualitu rozvíjet. Jako velmi důležité vnímám pro ženu otevřenost srdce, těla i duše, aby mohla zažít skutečně hluboký prožitek při milování. Je to téma lásky, sebelásky, schopnosti příjímat lásku a dovolit si nechat ji vstoupit až do nitra. Zároveň je to schopnost skutečně milovat a přijímat svého partnera (nejen fyzicky ;-).

 Tématem milovat a být milována se budeme prožitkově zabývat v úzkém ženském kruhu Milovaná a milující žena 23.10. od 18 hod v Praze a proto přímo pokročím k dalším krokům.


Mí učitelé kdysi řekli: "Pro ženu začíná předehra bezprostředně po posledním milování." ;-) A já mohu jen souhlasit. Miluji svého muže a on miluje mě a já jeho lásku cítím a dokážu příjímat. Každý jeho dotek, květina, kterou dostanu, láskyplné objetí, zašeptaná slůvka "miluji tě", láskyplný pohled - to vše my ženy potřebujeme k tomu, abychom se skutečně muži otevřely a mohly zažít splynutí. Tím mám na mysli něco víc, než "jen" fyzické vzrušení a připravenost na milování. Každá naše buňka touží po přitomnosti muže a po propojení se s ním. 

Jeden z předpokladů pro naplňující sexualitu je milující partner. Pokud jsi ve vztahu a chceš do něj vnést více vášně a živosti, začni u sebe (viz. tipy níže) a také viď ve svém muži toho pravého, silného a úžasného milence, kterým bezpochyby je, pokud to chceš vidět. Všímej si jeho kvalit, toho, co pro tebe dělá a náležitě to oceňuj. Udělej si z toho každodenní dobrozvyk. A to nejdůležitější - nenech si všechna ta ocenění jen pro sebe. ;-)
Druhý (pro ženy, které partnera nemají i jediný) předpoklad je citlivost našeho těla. Připojím několik tipů na to, jak mít svoje tělo živé, citlivé, probuzené. Určitě máš i nějaké své, já posdílím ty, které fungují mě. V případě, že partnera nemáš tím vytvoříš svoje naplnění a tím pádem i připravíš prostor, aby mohl odpovídající muž přijít do tvého života. :-) 

Jak oživíš své tělo a probudíš svou životní energii

  • Dělej v životě to, co tě baví, každý den ráda vstávej a těš se na nový den.
  • Každé ráno svoje tělo oživuj a aktivizuj - chladná sprcha, běh, kartáčování, jóga, tanec, energetické dýchání atp.
  • Pravidelně medituj.
  • Poslouchej hudbu, která tě oživuje a která tě i zcitlivuje. (jeden tip v příloze)
  • Svoje tělo přijímej takové jaké je a s láskou o něj pečuj a dotýkej se ho.
  • Často své tělo natírej olejem s případným přídavkem éterických olejů, které miluješ.
  • Choď co nejvíce bosa, nebo v bosonohých botech - energie Země tebou může volně proudit a stále tě nabíjet.
  • Tanči tak často, jak je to jen možné, pokud to jde s partnerem, je to i s bonusem! :-)
  • Najdi si čas, abys v klidu mohla vnímat své tělo a energii, která v něm proudí.
  • Buď přítomná svým vědomím ve všech svých činnostech, obzvlášť, když jsi se svým partnerem.

Pro zjednodušení - vyber si jednu věc z výše uvedených a uveď ji do praxe, až se stane přirozenou součástí, přidej další. Pěkně pomalu a postupně, zato trvale.

Přeji hodně radosti a lehkosti v objevování a přeji krásné dny


Gaia 

Provázím ženy na cestě k sobě samé a k rozvinutí ženského potenciálu. 

Pracuji ve skupinách na otevřených večerech, nebo na víkendových kurzech Tvůrkyně života.

Pokud potřebuješ individuální přístup, napiš mi, abychom se domluvili na individuálním setkání. Používám energetické čtení a kombinuji ho s metodami neurolingvistického programování tak, aby se změny v tvém životě opravdu děly. Dále doplňuji svou práci Bachovými esencemi pro podporu procesu každé z vás.