Jak pečovat o svou životní ženskou energii?

20.08.2018 17:17

Letošní léto bylo opravdu teplé a plné slunce. Jak jste na tom byly a jste teď se svou životní energií? 

Zjistila jsem, že moji energii ovlivňuje víc faktorů. Ráda bych je s vámi sdílela, abyste je mohly každá u sebe prozkoumat a zjistit, jak se cítit co možná nejlépe. :-)

Abych se cítila plná síly a energie, potřebuji, aby dobře, lehce a energicky fungovalo hlavě moje tělo. Zdravě se stravuji, jím bohaté snídaně plné bílkovin a tuků, omezuji sacharidy, obědvám středně a velmi zlehka večeřím maximálně do 18hod. Součástí mého jídelníčku jsou už 4,5 roku ječmen a chlorella, což mě vyživuje a pročišťuje zároveň. Brzy ráno vstávám a večer chodím spát včas, většinou kolem 22hod.
Tipy: zdravě a lehce se stravujte, dopřejte si kvalitní spánek :-)

Moje energie kolísá také v rámci mého menstruačního cyklu. po menstruaci bývám minimálně 14 dní plná energie, nápadů, které i realizuji a jsem zkrátka fyzicky na výši. Zhruba týden před menstruací mám spíše náladu na úklid a vyhazování věci, přimenstruaci věnuji svoji energii ponoru dovnitř a potřebuji větší fyzickou pohodu.
Tip: naučte se rozumět svému tělu v rámci vašeho cyklu

Co také velmi ovnivňuje mojí energii je psychika. Jak se cítím ve většině oblastí mého života. Už nějakou dobu vnitřně pracuji na svojí náladě, na svých převažujících vibracích. To znamená, že se vědomě rozhoduji a předem si plánuji, jaký chci prožít každý den - nejlépe už vpředvečer. Představuji si, co budu dělat, jak se mi to bude dařit, jak skvěle se u toho budu cítit a s kým budu svůj čas trávit. Pokud mám v plánu některé nevyhnutelné a ne úplně radostné věci, které jsou také součástí mého života, posílám si dopředu do události tolik své pozitivní energie, kterou jen mohu, aby vše dopadlo k mému dobru a dobru všech zúčastněných. Věřím, že tyto vizualizce totálně mění můj život a hlavně to, jak ho prožívám. Jednoduše volím radost a lehkost. :-D
Tip: vytvářete si svůj život tak, že se rozhodnete, jaký ho chcete a představujte si ho

Mojí náladu a pocity také velmi ovlivňuje moje ženská cesta. Mám kolem sebe ženy, se kterými mám hluboký vztah založený na důvěře, vzájemné podpoře a sdílení. Kolikrát mi jen stačí pomyslet na jednu z mých kamarádek a zlepší se mi nálada. Jen tím, že vím, že existuje a že jí mohu kdykoli zavolat. Samozřejmě, že jsem s nimi i často v osobním či telenonickém kontaktu a jednou za 3 měsíce mívám se svými nejbližšími kamarádkami naplánovaný celý víkend, kde se věnujeme jen samy sobě. Naplňují mě i mé každotýdenní ženská setkání, kde sama vytvářím prostor pro ostatní ženy.
Tip: buďte součástí nějaké ženského podpůrného společenství, kde můžete být sama sebou

A co je tako neméně důležité? To, jakými lidmi se obklopuji. Říká se, že jste výsldkem pěti nejbližších lidí, které nejvíce vídáte. Jací jsou Ti vaši? Odpovídají vaší přestavě o přijemné a naplněném životě? Máte svou vlastní přestavu, jak chcete svůj život tvořit a prožívat?
Na tyto otázky si odpovězte, zamyslete se nad tím a odpovědi si zapište do svého deníku.
Tip: obklopujte se lidmi, kteří žijí život, jaký si přejete vy

Přeji vám krásný začátek babího léta a hodně radosti ve vašem každodenním životě.
Gaia