Meditace srdce

16.10.2018 16:16

 

Každý den si uvědomuji, jak je pro mě důležité být spojená se svým tělem a se svým srdcem. Konkrétně tak, že pravidelně medituji. Každý den se vědomě spojuji s tělem tak, že si lehnu a pokud možno bez myšlenek procházím zevnitř svoje tělo a vnímám, jak se mají moje jednotlivé části, jak se cítí. A toto vědomí pak přenáším do svého každodenního života. Co se ve mě vlastně děje, když mě něco rozčílí, odkud to pochází, co se ve mě přesně děje? 

Také se často spojuji se svým srdcem a využívám jeho úžasnou schopnost transformovat vše, co se mi v životě děje nepříjemného a rozšiřuji i tak schopnost milovat a být milována. Jak na to?

Praxe meditace srdce:

Najděte si pohodlné místo k sezení a zavřete oči. Začněte se zaměřovat do svého srdce uprostřed hrudníku tak, že do něj dýcháte. Nadechujte a vydechujte vědomě a s lehkostí.

Pokud jste připraveni, začněte dýchat do jednoho z vašich vlastních utrpení. Vyberte pouze jedno se kterým začnete, neskákejte z jednoho na druhé. Zaměřte se na něj a nadechujte ho do vašeho srdce. S každým nádechem o trochu víc. Pak vydechujte lásku, soucit a jemnost. Nepřemýšlejte jak to udělat, protože soucit už je kvalita vašeho srdce. Každým výdechem si toho začnete být vědomi.

Dělejte to nejméně po dobu 20 minut každý den. Můžete pomalu prodlužovat čas. Pokud chcete, můžete si před tím zatančit, projít se, aby vaše energie byla živá.

Když už máte pocit, že tato metoda jde do větší hloubky, můžete začít dýchat do utrpení dalších lidí a můžete také dýchat do utrpením zvířat a rostlin.

 

Meditace se dělá individuálně, nebo jí můžete dělat ve skupině.

Můžete se jí také naučit a začít praktikovat na workshopu Alchymie lásky: Prožitek duchovního srdce se Sugandho v listopadu 2018, který organizuji. Případně na mých kurzech. Další začnou na začátku roku 2019.

 

Přeji vám krásné dny

Gaia