Menstruace jinak

02.05.2017 11:51

Bezvložková metoda

Téma menstruace se poslední dobou už stala celkem diskutovaným a otevřeným tématem a já bych s Vámi chtěla sdílet svou novou úžasnou zkušenost, kterou s menstruací mám. Již 10 let používám látkové vložky v kombinaci s mořskou houbou a menstruačním kalíškem. Jednorázové vložky již dávno nekupuji, je to neekologické. Menstruační krev - díky kalíšku a houbě používám na zalévání květin, ale nejraději krvácím přímo do země nebo krví zalévám stromy, ze kterých mám pak úrodu. Rostliny a stromy pak plodí skutečně hojně. Ostatně, tyhle věci naši předkové znaly a dělaly úplně běžně.

Nedávno jsem narazila v Pravém domácím časopise na článek - "Bezvložková metoda", což mě velmi zaujalo. Článek jsem přečetla jedním dechem a hned jak to bylo možné - začala praktikovat!

O co tedy přesně jde?

Jde o to, že natolik znáte své tělo, jste s ním spojené, máte pevné svaly pánevního dna a umíte je ovládat. Jednoduché!

A jak tedy na to?

Při nejbližší menstruaci si to můžete vyzkoušet nanečisto. Zatím s vložkou. Až půjdete na toaletu, zůstaňte po vyprázdnění o chvíli déle sedět a zkuste se spojit se svým děložním čípkem. Je to místo mezi dělohou a pochvou, kudy krev vytéká a vy ji tak můžete ovlivnit. Představte si, jak ho otevíráte a necháváte sliznici protéci právě ve chvíli, kdy jste na toaletě. Chvíli počkejte a případně tomu pomožte vytlačením svalů pánevního dna. Zjistíte, že v tuto chvíli odteče skutečně významné množství tekutiny a nejméně 2 hodiny nemusíte toaletu navštívit (to je samozřejmě individuální a závisí i na síle menstuace). Navštěvujte toaletu pravidelně a pokaždé nechte odtéct vše, co jde. Večer udělejte to samé, mělo by to vydržet do rána, případně si tělo řekně i v noci. (já si pro jistotu dávám pod sebe ručník)
Až si zvyknete a poznáte více své tělo, už budete cítít, když krev stéká a můžete ji na chvíli zadržet stažením pánevního dna, než dojdete na toaletu. Zpočátku se vám bude sávat, že najednou ucítíte, jak krev teče, když třeba vstanete od stolu.
Každopádně já osobně jsem zažívala úžasné pocity svobody a spojení se svým tělem, že mě to nadchlo natolik, že praktikuji, jak je to možné. V létě, když jsem v přírodě - a jsem tam často, tak běhám jen v šatičkách a kdykoli cítím, že je třeba, někde si přidřepnu a nechám krev odtéct - pocit opravdu skvělý!! 

 

Přeji vám krásné chvíle spojení tělem v období menstruace

Gaia