Můj muž si mě nevšímá, jeho pozornost jde někam jinam, co s tím?

10.12.2019 14:28

Otázka: Můj muž na mě nemá čas, nedotýká se mě a když jsme spolu, je úplně mimo. Když s ním o tom mluvím, říká, že to tak není a že je všechno v pořádku. Večer se ke mě ale ani nepřitulí. Já jsem prý ta odtažitá a vypadám, že jsem na něj naštvaná. Mě už to ale fyzicky k němu také netáhne. Je mi z toho moc smutno a nevím si s tím rady.

 

Tuhle situaci známe asi všechny a i já jí občas zažívám. Cítím se pak nemilovaná a svým způsobem nespokojená a tím jsem pak i nepříjemná na partnera. Ráda bych s vámi sdílela zkušenost, co v takovém případě dělám já.

1. Veškerou svou pozornost začnu věnovat sobě a obrátím ji dovnitř, k tomu, co opravdu potřebuji. Začnu si uvědomovat, co mi dělá v životě radost a co mě naplňuje. Dopřeji si všechny tyhle věci i ve skutečnosti, napřílad se jdu projít do přírody, zaplavat, na masáž nebo si udělám meditaci. Pro každou z nás to bude něco jiného, ale jistě to poznáš tak, že se potom cítíš dobře. Dělám to pro sebe tak dlouho, dokud si nevšimnu, že se cítím dobře, radostně a naplněně.

2. Dívám se na svého muže jinýma (láskyplnýma) očima. Sednu si a napíšu si, co se mi na mém muži líbí, jeho kvality a všechno, za co si ho vážím, co na něm oceňuji. Pokud už tohoto nejsi schopna, jsi příliš daleko za hranicí tvé schopnosti vyživovat svůj vztah. V tomhle případě je třeba udělat ještě hlubší vnitrní práci, abys byla ve své síle.  

3. Něco ze seznamu si vyberu, nebo už mě to napadá samo a dám to svému muži pocítit. Často mu konkrétně řeknu, za co si ho vážím nebo co se mi na něm líbí. V tomhle místě už můj muž cítí, že je něco jinak a začne na to reagovat, nebo se významně změní i jeho chování. Například tak, že chce se mnou trávit víc času, je pozornější a přítomnější. Když jsem sama šťastná a naplněná a vstupuji do pole našeho vztahu s touto energií, můj muž si toho velmi brzy všimne.  

4. BONUS: K tomuto bodu můžeš přistoupit tehdy, pokud opravdu překypuješ láskou a skutečně máš z čeho dávat. Opravdu z celého srdce vyjádříš svému muži svou lásku, jak moc si ho vážíš a že jsi šťastná, že jsi s ním. A hlavně, že se vedle něj cítíš moc dobře. Je však moc důležité, abys byla pravdivá a mluvila jsi o skutečných pocitech. V opačném případě opakuj bod 3.

 

Tohle je velmi jednoduchý a funkční model, jak se dostat do pohody a nemuset měnit někoho jiného, obzvlášť ne svého partnera.
Tento článek je malý střípek do mozaiky umění pečovat a tvořit skutečně naplňující vztah. Mnohem více se můžeš naučit na jedinečném celodenním workhopu Vnitřní muž, vnitřní žena, kde se podíváme na téma naplňujících vztahů mnohem více. Bude to den plný prožitků a informací, jak chápat svou polovičku a případně si skvělého muže do svého života přitáhnout. Do 11.12. do půlnoci se můžeš přihlásit za zvýhodněnou cenu, pak se workhop zdraží. 
Workshop je už tuto sobotu 14. prosince od 9:30-18 hod v centru AVASA v Praze, tak neváhej, možná jedno místo čeká na tebe.

Cena workshopu je asi jako cena jednoho dvouhodinového sezení, s rozdílem, že tady získáš 8 hodin intenzivní zkušenosti v tomto tématu ve velmi podpůrném kruhu žen za pouhých 1600 Kč - pozor do 11. 12. 2019. 


Těsím se moc na setkání i na další případné dotazy
Krásné dny
Gaia

 

Kdo je Gaia Kamila Pospíchalová

Gaia ke kurzu:

"Vytvářím podpůrný, přijímající a posvátný prostor pro všechny ženy, které jsou ochotné přinést do kruhu sami sebe a se zvědavostí prozkoumávat svá ženská témata, dary a kvality. Pracuji s čakrovou mapou, která ti lépe pomůže orientovat se ve svých tématech. Do tohoto prostoru můžeš vnášet své otázky, obavy, prožitky, porozumění a společně tak tvořit silný kruh, který slouží pro každou z nás i pro pozvednutí kolektivního ženské vědomí. Na kurzu zažiješ hlubší spojení se sebou, s ostatními ženami a také sílu a podporu všech žen. Dostaneš i praktické návody, které si můžeš odnést do svého každodenního života. Projdeme společně i rituálem uctění mužů."