Mužský a ženský princip a jak s nimi pracovat

10.07.2018 15:14

Každý člověk, ať už muž, nebo žena má v sobě obě polarity. Mužskou i ženskou část, nazvěme je vnitřní muž a vnitřní žena. Často jsou ženám přisuzovány příliš mužské kvality a mužům, že jsou zase moc zženštilí. Sama jsem s oběma principy uvnitř už hodně pracovala a zjistila, že to není tak jednoduché. To, že nějaká žena má hodně mužské energie neznamená, že její vnitřní muž je zralý. Zralý muž je ve své síle, stojí si za sebou, jasně si nastavuje svoje hranice, nemá potřebu bojovat o moc a je spojen se svým středem, řeší věci v klidu, je stabilní, rozhodný, otevřený, odvážný, sebevědomý ...atd. Nezralý muž je ten, který má potřebu neustále bojovat, dokazovat svou hodnotu, nedokončuje věci, nechá si překračovat hranice, je agresivní, žárlivý, uzavřený, tvrdý, necitlivý...atd. To jsou nekvality, které se mohou projevovat i u žen, které nemají zpracovaný mužský princip v sobě. Naši reální partneři nám často tyto nekvality zrcadlí.

I když jsme ženy, tak to automaticky neznamená, že jsme přirozeně a zdravě/zrale ve své ženské energii. Zralá žena je ta, která je otevřená, laskavá, pečující, dává i přijímá, je něžná, láskyplná, přijímající i zranitelná, žije ve zdravých naplňujících vztazích a také dokáže zdravě a pravdivě vyjadřovat svoje emoce. Naopak nezralá žena je závistivá, pomlouvá, je lakomá, nekomunikativní, nemá zdravé vztahy, není empatická, má potřebu mít vždycky pravdu, je závislá na ostatních, na partnerovi, je nespokojená sama se sebou, se svým tělem ..atd. Každá z nás může některou tuto nekvalitu někdy zažívat.

Jak prozkoumat hravě vaše zralé polarity?

Zkuste jednoduché a velmi silné cvičení. Nepotřebujete k tomu partnera opačného pohlaví, ale druhou osobu ano. Pusťte si hudbu - alespoň 2 taneční písničky, postavte se proti sobě a dotkněte se dlaněmi. Dlaně jsou pouze v kontaktu, nechytáte druhého/u, ani ho/ji netaháte. Jedna z vás bude v první písničce ta/ten, kdo vede (mužská energie), druhá/ý se nechává vést. Buďte hraví a kreativní. Veďte a nechte se vést v prostoru a vnímejte jaké to je. Ať už jste v jakékoli roli. Při druhé písničce si role vyměňte. Pokud máte chuť, v roli vedené/ho si můžete zavřít oči a následovat jen impulzy. Je to nádherné cvičení ve kterém se můžete o sobě hodně dozvědět.

Muži a ženy jsou rozdílní i v sexualitě. Je dobré si uvědomit, že harmonizace vztahů (i těch vnitřních) je náš celoživotní úkol. Každý máme jiné potřeby a zároveň toužíme po vzájemném propojení. Naši rozdílnost můžeme pojmout jako pozitivum a hrát si, zkoumat, a vzájemné slaďování si užít jako hru. Žena potřebuje cítit, že je milována a muž uase potřebuje být přijat, doslova. :-)

Pokud ve vás rezonuje touha prozkoumat a posunout se v tom, jak to máte vy, mrkněte se na nabídku mých kurzů pro ženy, popřípadě kurzů, které organizuji. Je možné pracovat i individuálně dle vašich potřeb. Ráda s vámi budu pracovat i skrze čakrový systém.