Období panny, jaro, nová energie

16.05.2014 21:30
Je jaro. Tato nádherná energie je cítit všude, hlavně venku, v přírodě, ale i v našem těle a na naší náladě poznáme, že přichází něco nového. Po zimě přichází nové nápady, chuť tvořit, spousta energie realizovat svoje plány. Pociťujeme radost, chuť se potkávat s novými lidmi a učit se něco nového. Je to silná a krásná energie. Čerstvý vítr, nevšední vůně, všechno roste a kvete a my máme zase chuť se do něčeho pustit. Může to být i úklid, vyházení starého oblečení, nebo nákup nových šatů :). 
 
Tohle období ladí s fází panny v našem mentruačním cyklu a trvá od 7 do 14 dne našeho cyklu. Obodobí panny přichází po menstruaci a v tento čas jsme více aktivní, máme spoustu energie, zesílí se naše organizačí schopnosti. Tento čas je nejlepší pro začínání nových projektů a plánování jednotlivých kroků pro dosažení našich cílů (pro mě to je třeba příprava záhonu a vysetí zeleniny, návrh a realizace webových stránek, nebo organizace ženského setkání). V tomto období tohle všechno jde snadno a s radostí. Jsme sebevědomé a nezávislé. Zlepšuje se nám paměť, logické myšlení a soustředění. Je úžasné všech těchto kvalit vědomě využít právě v této fázi, protože je na to jako dělaná, a všechno jde snadno a hladce. Máme racionální a strukturované vnímání a jsme více orientované na vnější svět. Zvyšuje se fyzická energie a je nejvhodnější čas na to začít s nějakou novou fyzickou aktivitou, nebo oprášit pozapomenuté aktivity, které nám dělají dobře. V tomto období je výhodné vysvětlovat svá stanoviska a prosadit svůj názor, sama sebe.
 
Možná toto období máte pořád. Zkuste si toho všimnout a uvědomit si, jestli třeba nejste příliš unavené, náladové a nespokojené. Děje se ve Vašem životě všechno tak, jak byste chtěly? Pokud ne, pojďme se podívat, jak si své ženství více užívat. Budou následovat další články o ostatních fázích a je na Vás, jeslti vyzkoušíte, jaké to je, využít charakteristických aspektů dané fáze ve svém životě. 
 
Osobně s těmito fázemi pracuji již 2 roky a přineslo mi to do života více pochopení, vnímání svých potřeb, spokojenost, větší kontakt se svým tělem a jeho přirozenými rytmy. Pouze tím, že vnímám svůj cyklus a zaměřuji se na energii, která náleží dané fázi. Pokud máte nějakou zkušenost, budu ráda, když ji posdílíte.
 
Gaia