Období matky, léto, plodnost

15.08.2014 14:21
Léto je na svém vrcholu a k němu přísluší období matky. Je to období plodnosti, péče, empatie a komunikace. V tomto období my ženy ovulujeme, což znamená, že jsme schopny počít dítě. Je to pár dní v měsící. Sama vím přesně na den, kdy mám ovulaci. V tomto období se citím přitažlivá, svůdná a mám opravdu hodně sexuální energie. Pokud chcete znát svoje tělo a co se v něm zrovna děje, můžete zkusit pár měsíců sledovat Váš cylus a více se poznat. Návod naleznete na stránkách Cenapu
 
Další výhodou tohoto období je schopnost komunikovat s druhými i naslouchat jejich potřebám. Je to čas vhodný pro nacházení kompromisů, rozhovory s partnerem, přáteli a nacházení řešení. V tomto období si také snáze můžeme všímat obyčejných věcí, za které jsme vděčné. Je skvělé ocenit osoby a věci, které v životě máme a které máme rády. 
 
Já mám toto období spojené i s výživou. Mám na mysli vyživení svých vztahů s blízkými lidmi. Můžeme se iniciovat setkání s rodinou nebo příteli a strávit příjemný čas, vyjádřit jim svou lásku a náklonnost. Někdy nám to přijde samozřejmé, ale našimi činy i slovy můžeme oblažit nejen naše blízké, ale úsměvem třeba i náhodného kolemjdoucího. Vyživovat a podporovat je dobré i svoje projekty a dělat to, co nás baví s radostí.
 
Fáze matky je také vhodná k navazování nových kontaktů a býváme většnou hodně společenské. Je nám dobře mezi lidmi. Máme lepší schopnost komunikovat svoje nápady a zdravě se prosazovat.
 
Pojďme prozkoumat i toto období a nechat se unášet energií našeho menstruačího cyklu a naší přirozeností. Všímáte si, jak prožíváte toto období, zhruba v půlce vašeho cyklu? Víte na den, kdy ovulujete? 
 
Tip: Najděte si jeden večer, uvařte pro rodinu či partnera večeři, zapalte svíčku a vytvořte přjemné prostředí pro komunikaci a sdílení toho, co by si kdo přál a co by se mu líbílo. Možná zjistíte, že jsou to maličkosti, které mohou zlepšit vztahy ve vaší rodině. Přeju hodně příjemných chvil a lásky!
 
Krásné léto
Gaia