Příběh mého vnitřního muže

12.12.2019 15:48

 

Často slýchám, jak ženy o sobě říkají: "Mám moc mužské energie."

Co to ale ve skutečnosti znamená? Znamená to, že se chovají jako muž, ale s jakými kvalitami? Energie silného a vědomého muže je přeci nádherná, i když jí čas od času projeví žena. Naproti tomu nedospělý muž, který nemá dost sebevědomí a chová se jako macho, není příjemný nikomu.

 

Povím vám příběh svého vnitřního muže někdy před osmi lety. Kdysi jsem zažila v jednom cvičení, že můj vnitřní muž má opravdu více prostoru, než má vnitřní žena. On ho však zabíral proto, že nebyl dost dospělý a silný. Proto potřeboval tolik "pozornosti". Ideální poměr je 50 na 50. :-)

 

V rámci výcviku energetického čtení jsme my ženy dostaly za úkol přivézt si mužský převlek (muži zase ženský). Všichni jsme se převlékli do kostýmů opačného pohlaví. Já jsem si namalovala fousy a do kalhot si strčila vycpávku. Při pohledu do zrcadla jsem zažila první šok. Dívala jsem na puberťáka! Ve skutečnosti mi bylo 35 let. Vybrala jsem si roli dýdžeje, ale když jsem se viděla v obrácené kšiltovce, bylo mi dost úzko. Rázem jsem se totiž v těle začala cítit jako outsider. Byl to pocit z mého dospívání, kakže i tam nejspíš zamrznul můj vnitřní muž, tedy spíše kluk! Celý večer byl pro mě tak šílený, že mi pak asi týden trvalo, než jsem se dostala z toho šoku, kdo uvnitř jsem. Z hrůzou jsem si uvědomila, že můj tehdejší partner odpovídá přesně této energii. Já jako dpspělá žena jsem si samozřejmě myslela, že jsem hodna mnohem zralejšího muže. Nebyla. Musela jsem si přiznat, že jsem v tomhle místě a začala jsem kultivovat kvality mého vnitřního muže, kterého si přeji do života. Tehdy jsem dostala pracovní nabídku, kterou jsem přijala a až později mi došlo, že to bylo kvůli růstu kvalit právě mého vnitřního muže. Bez toho bych nebyla tou ženou, kterou jsem dnes.

 

O pár let později jsme podobné cvičení dělaly znovu, tentokrát na ženské skupině. Byla to radost! Byla jsem kovboj Dave a získal jsem si srdce nemálo žen. A pocit dospělého muže, který ví, co chce, věří si a jde za svým cílem, byl prostě nádherný!!

 

Jak jsi na tom ty? Znáš energii svého vnitřního muže? Mám pro tebe jedno krásné cvičení, které můžeš udělat hned, jakmile si najdeš trochu času pro sebe. Návod najdeš tady.


A pokud chceš svého muže nejen poznat, ale také zjistit, jaké má kvality a které by potřeboval zkultivovat, můžeš je ještě na poslední chvíli přihlášit na sobotní workshop Vnitřní muž, vnitřní žena, kde s tímto tématem budeme pracovat intenzivně celý den! Já se na to moc těším, protože i pro mě to bude velká podpora pro můj dlouhodobý vztah. 

A pokud tvůj vztah není podle tvých představ, nebo partnera zrovna nemáš, je načase svého vnitřního muže poznat.
Přeji krásné dny
Gaia

 

Kdo je Gaia Kamila Pospíchalová