Proměnlivá žena

03.02.2014 15:01

Možná jste už zaslechly to, že každá žena prochází každý měsíc 4 fázemi. Pozná je podle své menstruace. Jsou to fáze Panna, Matka, Čarodějka a Stařena. Každá fáze nám přináší svoje dary a taky trochu výzev. Jakmile se s těmito fázemi trochu seznámíme a prozkoumáme je, naše prožívání se může změnit a můžeme začít tyto dary využívat a být více spokojené, kreativní, odpočaté, štastné a krásné.

Panna

Nový začátek. V přírodě se tomuto období říká jaro. Je to období, kdy máme hodně energie, jsme akční, myslí nám to, rády a často se milujeme. Začátky nových projektů, nových setkání. Jsme samy se sebou spokojené, s kritikou si neděláme hlavu a máme radost že jsme. Jsme hodně individuální a věnujeme se více svým vlastním záměrům a projektům.

Matka

S blížící ovulací nám energie trochu ubývá, ale zase se cítíme velice žensky, rády rozvíjíme svoje vztahy a cítíme se více spojeny se srdcem. Můžeme také cítit více emocí a záleží nám i na prostředí, kde žijeme. V tomto období můžeme také krášlit svůj prostor a pociťovat z toho radost a uspokojení. V tomto období se nám daří spolupracovat s ostatními.

Čarodějka

V této fázi, kdy jsme v období před menstruací můžeme prožívat silné a rychle se měnící emoce. Máme méně sebedůvěry a jsme hodně citlivé. Zároveň ale také hodně kreativní. Když si v této fázi uděláme více času na tvoření, můžeme být více vyrovnané a klidnější. Máme méně energie a velice intenzivní prožívání. Také můžeme pociťovat silnou vášeň. Tento čas je vhodný pro dělání pořádku ve starých věcech, uvidíte, jak Vám to půjde snadno a jakou budete mít radost.

Stařena

Čas odpočinku, delšího spánku a hlubokých vhledů. V této fázi respektujte své potřeby na odpočinek a rozjímání. Je skvělé si dopřát něco příjemného jen pro sebe, včetně dostatku času na to, co opravdu chcete dělat. Necháváme všechny starostí a náročné činnosti na další období, kdy budeme mít zase více energie. Naše schopnost soustředit se není příliš aktivní. 

 

Více detailů v příštím článku, či v knihách na odkazech níže.

Inspirovaly mě knihy Rudý měsíc a Cyklická žena od Mirandy Gray.

obrázek: Rassouli, více na www.newdawncollections.com

aurorka článku: Gaia