Rituál pro partnery

01.01.2019 11:11

Ráda bych s vámi sdilela rituál, který vznikl z potřeby očistit se a rozloučit se s bývalými  patnery. Tomuto rituálu předcházela i návštěva lékaře a absolvování testů na pohlavní nemoce. S partnerem jsme cítili, ze chceme pročistit a nechat jít svou minulost, abychom mohli tvořit nově náš vztah. Uctít a poděkovat za minulé zkušenosti, abychom mohli jít dál společně v lásce.

Tento rituál si můžete uzpůsobit podle sebe, podle toho, jak vám to vyhovuje a co budete vnímat, že je důležté právě pro váš pár.
Najděte si čas jen pro vás dva alespoň na 36 hodin. Pokud je to možné, odložte na tento čas telefony a počítače.

Pro rituál zvolte místo, kde se oba cítíte dobře a kde budete mít klid. Je dobré ho spolu naplánovat a dát mu své místo ve vašem kalendáři.
Rituál začne večer a to tím, že si dáte společně koupel a navzájem se omyjete (formu nechám na vaší fantazii). Může to být ve vaně s růžovou solí, která krásně očisťuje a až vás bude partner pomalu a důkladně omývat vodou, představujte si, jak smývá vše, co si přejete nechat jít (stejně tak i váš partner). Dejte si na to dostatek času. Při omývání je důležité to, co prožíváte. :-) Tento večer si udělejte klidný, odpočinkový, třeba i beze slov, ale nachystejte se, aby přes noc byl čas na to, aby skrze vaše sny odcházelo to, co je třeba propustit. (Může se to dít i delší čas - dny, týdny, důvěřujte svému tělu a duši.)

Ráno a celý dej je jen pro vás. Naplánujte si ho tak, aby vám byl příjemný. Jídlo si nachystejte spolu a nějaké lehčí a zdravé, hodně zeleniny, rýži, ořechy. Můžete si najít čas na povídání/sdílení. Je dobré si alespoň na hodinu sednout naproti sobě a dívat se do očí. Střídejte se v mluvení třeba po pěti minutách a ujistěte se, že pokud nasloucháte, nasoucháte srdcem a jste plně přítomné pro svého partnera či on naopak pro vás. Téma sdílení je vyřknout cokoli, co chcete aby partner slyšel k vaší minulosti, co chcete nechat jít, důvěřujte své vnitřní moudrosti, že bude řečeno, co být řečeno má.

Určitě jděte i ven, na procházku, nejlépe do lesa, do parku a můžete se napojit na přírodu, na strom/stromy. Třeba tak, že se budete držet za ruce, obejmete spolu strom a každý sám se na něj nalaďte a zeptejte se ho na poselství pro váš pár. Naslouchejte odpovědi a buďte trpěliví. ;-) Obdržené poselství spolu posdílejte.

V pozdním odpoledni si můžete sednout do krátké třicetiminutové meditace. Posaďte se vzpřímeně proti sobě na zem na polštářky. Použijte svíčky, nebo měsíční svit. Chyťte se za zkřížené ruce a jemným přijímajícím pohledem se dívejte navzájem do očí. Po deseti minutách zavřete oči a stále se držte za ruce. Nechte tělo mírně se kolébat. Pak se s rukama stále propojenýma zvedněte do stoje a společně se dalších deset minut pohupujte. Ukončete vřelým objetím. Meditace hluboce promísí vaše energie.

Další čas můžete věnovat vzájemným jemným dotekům, hlazení či masáži. Nechte vaše těla jemně spolu promlouvat a buďte s partnerem plně přítomné. Uvědomujte si každý dotek, polibek, cokoli, co se mezi vámi děje. Další noc odevzdejte tomu, ať se vaše energie promísí ve vzájené lásce, důvěře a pochopení.

Já jako žena jsem cítila, že se potřebuji očistit i vnitřně a proto jsem si udělala malý očistný rituál sama pro sebe s energetickým vajíčkem. Odevzdala jsem do něj všechno, co jsem potřebovala a co už nechci dál nést sebou. Tento rituál jsem dělala před společným rituálem, ale můžete ho udělat i po něm.

Přeji vám, aby vám společný čas přinesl mnoho radosti, lásky a vědomí
Gaia