Sebevědomí

23.03.2015 22:13
 
Každý po něm touží, ale málokdo ho skutečně plně žije. To opravdové sebevědomí. Vědomí si sebe sama. Vychází zevnitř, je to stav, který prostě je a my ho neděláme, nehrajeme, nepředstíráme. Co to vlastně je takové skutečné sebe-vědomí?
 
1. Cítit svůj střed a přítomnost
 
Je založené na sebelásce a přijetí se takoví, jací jsme. Vnímáme plně přítomný okamžik a jsme dobře usazeni ve svém těle. Tím mám na mysli to, že naše myšlenky nebloudí v minulosti, ani budoucnosti. Naše vědomí je plně teď a tady a my cítíme svůj střed. Na tento stav je úžasná OSHO Nadabrahma meditace. Vrací nás zpátky do těla, do našeho středu a kontaktu se svým tělem.
 
2. Vnímat svoje tělo
 
Někdy si můžete všimnout (a mnoho z nás to dělá neustále a úplně nevědomě), že se srovnáváte s ostatními, nebo soudíte a vyvyšujete se, či ponižujete. Jakmile si toho všimnete - a už to je velký krok k tomu změnit posuzování - vraťte se k sobě a uvědomujte si svůj střed a svoje tělo. Několikrát se zhluboka nadechněte, uvědomte si nohy na zemi a případně si zatančete, nebo zazpívejte. Zvedněte svoji energii v těle jakýmkoli - pro Vám příjemným - způsobem. Najednou si budete více vědomi svého těla. Krásná meditace na zpřítomnění těla naladění se na Zemi je Meditace posvátné Země, na kterou můžete přijít do OSHO centra.
 
3. Znát svou hodnotu
 
Víme co chceme a dokážeme to jasně vyjádřit. Nejdůležitější je náš postoj, to, co je uvnitř, to skutečné. Něco, co se nedá hrát. Sebehodnota je o pocitu ze sebe sama. Potom ji vyzařujeme a nemusíme nic dokazovat. Každý to může vnímat a respektovat. Je důležité i téma hranic, mít jasno v sobě a jasně komunikovat kde jsou naše hranice. Kam dovolíme někomu přijít a kam už nedovolíme vstoupit. Učíme se láskyplně komunikovat, že se nám něco nelíbí, že chceme něco jinak. Vyjadřujeme otevřeně svoje potřeby a sami si za nimi stojíme. Máme jasno, že si je zasloužíme.
 
Pokud jste žena a chcete prozkoumat a objevit něco nového o sobě, přijďte na večer pro ženy, který bude celý věnovaný tématu sebevědomí.
 

Diskusní téma: Sebevědomí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek