Spojení s Matkou Zemí

10.03.2014 18:00

Spojení s Matkou Zemí

V průběhu posledních let mi začíná docházet, jak moc důležitý je pro ženu kontakt se zemí. Mám na mysli skutečný kontakt, napojení se na zdroj, který my ženy máme právě v Matce Zemi. Země je náš zdroj, naše síla, místo odkud můžeme čerpat, kde jsme doma. Možná už ani nevíme, co to vlastně je být spojené se Zemí. Dříve to bylo pro ženy přirozené, ale jak moc si to pamatujeme? Vžycky si představuji tančící ženy okolo ohně. Přijde mi to hodně archetypální a výstižné. Když cítíme opravdové spojení se zemí, cítíme se sebevědové, silné (tady mám na mysli vnitřní nádhernou zářící sílu), spokojené, naplněné a krásné. Jsme ve spojení sami se sebou a zároveň ve spojení s Matkou Zemí.

 

Ráda bych zmínila pár tipů, které můžete zkusit, abyste se více cítily spojené se zemí a mohly z ní čerpat sílu:

  1. Jděte do přírody – hned dneska se seberte a vyražte někam ven, kamkoli, kde je alespoň trochu trávy a stromy. Jděte na procházku dneska jiným způsobeb. Dívejte se očima dítěte, které nikdy nevidělo strom a dívejte se na něj z touto zvědavostí, dotýkejte se ho, přivoňte k němu, podívejte se na detail kůry, listů, větví.

  2. Chodidla – co nejčastěji choďte bosé, i doma, ale hlavně v přírodě, v parku, kdekoli a kdykoli je to možné, zujte boty a ciťte zemi pod chodidly. Uvědomujte si to spojení, strukturu povrchu, teplotu, váhu vašeho těla. Je to nesmírně důležité.

  3. Tanec – tanec je naprosto úžasný, pro ženy obzvlášť. Je to nejpřirozenější a nejléčivější terapie, co znám. Zlepšuje náladu, krásně nás dostane do těla a mnohdy se po 5 minutách tance cítíte krásnější, přitažlivější, máte více energie. Navíc ho můžeme použít tomu, abychom si uvědomily svoje tělo, svoje ruce, hrudník, pánev, břicho, stehna, lýtka, chodidla. Při tanci se zaměřte hlavně na nohy a na spojení nohou se zemí. Můžete dupat, pohybovat se, skákat, cokoli, co Vám pomůže si zvědomit nohy na zemi. Dýchejte a radujte se z tohoto spojení.

  4. Masáž – každá to asi znáte, že masáž nohou je jedna z nejpříjemnějších věcí, které existují. Dopřejte si automasáž nohou, kdykoli na to budete mít čas, ale udělejte si ho alespoň jednou za týden. Nejlepší je si udělat příjemnou koupel a pak si olejem nohy láskyplně namasírovat. Můžete se ale sejít i s kamarádkou a dár si masáž navzájem. Ještě více příjemné to může být s partnerem. Zkuste ho požádat, jestli by Vám masáž chodidel a nohou udělal, může to být i pěkný začátek příjemného večera.

  5. Přímý kontakt z půdou – máte doma pokojové květiny, které zaléváte? Občas možná potřebují přesadit, nebo novou hlínu. Udělejte si z přesazování kytek příjemnou událost. Mozná máte balko nebo terasu, dejte si tam velké květináče z květinami, nebo prodícími keři. Pro pokročilejší to mohou být bylinky, které využijete v kuchyni, nebo zelenina jako jsou rajčata apod. Při těchto činnostech jste v přímém kontaktu z půdou, vidíte její sílu a schopnost vyživovat rostliny po dlouhá léta. Půda a země jsou zdrojem všeho. Všechno, co máte, co jíte, čím jste obkolopeni, pochází ze Země. Všimněte si toho. Je to pravdu obrovský zdroj.

 

Tip: Každý den večer, než jdete spát, uvědomte si 3 věci, za které jste ve svém životě vděčné. Všimněte si, že hodně z nich se bude týkat naší Matky Země.