Vize do nového roku

29.12.2015 20:26
Už několik let na přelomu roku dělám rituál, který bych s Tebou chtěla sdílet. je velice silný a co hlavně - FUNGUJE! :-)
 
Můžeš ho dělat 21.12., kdy se slunce začiná vracet zprátky ke světlu, v den zimního slnovratu, nebo o svátcích, kdy dochází ke znovuzrození, nebo podle kalendářního konce roku. Je to na tobě, který čas je pro tebe nejlepší.
 

Jak na to?

Zkrácená verze na 20minut

 
Vezmi si 2 papíry, tužku a obálku. Najdi si klidné místo a pohodlně se usaď.
 
1. Na první papír si napiš, co se Ti v tomto roce povedlo, čeho si dosáhl/a, co si senaučil/a. Jsou to zdroje, ze kterých můžeš čerpat.
 
2. Na druhý papír si napiš, co bys chtěla v novém roce, kde chceš být, co chceš mít, jakým jsi člověkem. Všechno si zapiš a vlož do obálky a schovej. Tuto obálku si příští rok otevři a podívej se, co všechno se ti splnilo.
 

Plná verze

 
Udělej si 1 hodinu času pro sebe. Uvař si čaj, zapal si svíčku, najdi si příjemné místo a vezmi si k ruce papír a tužku, případně diář z uplynulého roku a obálku.
 
1. Vezmi diář a prolistuj ho týden po týdnu, důležité události si poznamenej nebo si zavři oči a projdi si měsíc po měsíci pozpátku celý rok, taktéž si důležité okamžiky napiš.
 
2. Napiš si v bodech, co se ti povedlo, co jsi se naučil/a, co te překvapilo, co se ti povedlo dokončit, nejdůležitější rozhodnutí, za co jsi nejvděčnější, 3 osoby, které tě nejvíce ovlivnily, co jsi v sobě netušeného objevil/a.
 
3. Vzpomeň si na nejkrásnější nezapomenutelné momenty a zapiš si je, vrať se do nich a prožij, jak si se cítil/a, načerpej si z nich tu energii, která tam tehdy byla.
 
4. Napiš si 3 nejvěší úspěchy a 3 největší výzvy. Co jsi pro úspechy udělal/a a co ses naučil/a z výzev?  
 
5. Je-li co a komu. Ospusť. Sobě i někomu, kdo ti ublížil.
 
6. Rozluč se z minulým rokem a udělej krok do nového. Pomyslně, ale můžeš i ve skutečnosti. Uplynulý rok je uzavřen. Prociť si ten pocit, ze vstupuješ branou do nového roku. Co nového ti přinese?
 
7. Začni si představovat, piš, nebo maluj, co bys chtěl/a, aby ti přinesl rok 2016.
 
8. Napiš si do nejdůležitějších oblastí svého života, co je pro Tebe nejdůležitější? (osobní rozvoj, vztahy, životí poslání, práce, domov)
 
9. Inspirace, kde ještě můžeš popustit uzdu fantazii: vlastnosti, které chceš rozvinout, čeho chceš dosáhnout, které osoby chceš mít ve svém životě, co nového objevíš, čím si zpříjemníš domov, co uděláš pro svoje tělo, kam pojedeš na dovolenou.
 
10. Papír s novým rokem 2016 si vlož do obálky a shovej do příštího roku. Ve stejném čase za rok si obálku otevří a nech se překvapit, co tam najdeš. :-)
 
Pro posílení toho, co chceš si můžeš udělat nástěnku vizí. Já jich udělala už několik a úplně to zbožňuji! Mít neustále před očima svoje přání a sny! Vezmi časopisy, vystříhej obrázky, nápisy, nebo si něco namaluj, či najdi obrázky na internet a barevně vytiskni.
 
Takhle vypadala moje loňská:
 
Krasný, láskyplný a uspěšný rok 2016!
přeje Gaia