Vnitřní muž a žena v harmonii

14.02.2017 15:05

Začátkem února začaly nové kurzy Mohendžodáro a já si na úvodní hodině uvědomila, že bych ráda s ženami pracovala i s vnitřními muži. Moje kurzy jsou o rozvíjení ženského potenciálu, ale zdravé kvality našich vnitřních mužů (a ve skutečnosti našich partnerů) jsou také velmi důležité. Naši partneři nám zrcadlí naši mužskou složku, kterou máme uvnitř.

Já sama jsem v minulosti byla více v mužské energii a má vnitřní žena byla nesebevědomá a ušlápnutá. Muž ve mě ale nevládl královsky. Byl neukotveny, měl také málo sebevědomí, nebyl pevný a neměl svou vizi. Když jsem začala pracovat na své ženskosti a žena ve mě povyrostla, cítila jsem potřebu kultivace i mého muže uvnitř. Začalo se dít to, že on více podporuje ženu uvnitř a já se cítím lépe jako žena celkově. Věřím, že to dává smysl.

Jak se spojovat se svou vnitřní ženou si přečtěte v mém článku. Podívat se na energii vašeho muže můžete ihned tak, že si začnete všímat kvalit, případně nekvalit vašeho partnera (pokud zrovna nemáte, tak toho posledního). Ale jak kvality rozvíjet, jak se posunout v téhle oblasti? V první řadě je nejdůležitější vidět momentální situaci a přijmout se tak, i když to není příjemné, nebo se více otevřít a uvidět skutečnost, přesto, že se neidentifikujete s vlastnostmi svého vnějšího partnera. :-)

Další důležitou věcí je si uvědomit, jaké kvality byste ocenila u svého partnera a které považujete za důležité pro váš partnerský život. Sepište si je a buďte k sobě upřímné a buďte i odvážné. Pak se podívejte, jestli některé ty kvality splňujete a jak byste případně ty, po kterých toužíte a nemáte je, mohla přinést do svého života. Hodně práce můžete udělat sama na sobě tím, že si uděláte tuto rekapitulaci a začnete dělat pravidelně a prakticky ony věci, které vám pomohou tyto kvality do života přinést.

Příklad: Vadí vám, že váš partner něco slíbí a nedodrží to. Najděte situace, ve kterých tohle děláte taky a začněte plnit své sliby, jakmile si to uvědomíte.

Uděje se to tak, že přinesete vědomí do těchto situací, začnete vidět svoje vzorce, které byly skryté. Věřte nebo ne, váš partner se vedle vás začne měnit. Ovšem prvotní změna začne ve vašem nitru a chvíli potrvá, než si osvojíte nové návyky. Uvidíte, že objevíte spoustu kvalit, které můžete rozvíjet a které neuberou na vaší ženskosti, naopak! Mám na mysli třeba upřímnost a jasnost, otevřenost nebo schopnost plánovat.

Přeji vám, abyste se u prozkoumávání bavily a užívaly si objevování, jednoduše si s tím hrajte. a pokud byste potřebovaly podporu, nebo větší vyjasnění, můžete přijít na sezení čtení mužské a ženské části, které dělám a které vám pomůže lépe nahlédnout na vaši dynamiku a posune vás víc ke spokojenosti ve vztahu. Při tomto sezení se díváme nejprve na jednu část, pak na druhou a potom ji společně zharmonizujeme.

Přeji vám krásné dny
Gaia