Žena ve své síle

21.03.2018 10:33

Zamýšlela jsem se nad touto otázkou a sama pro sebe si psala, jak se cítím já, jako žena. Doporučuji, abyste si našly chvíli čas a zamyslely se nad tím, jak to máte vy. Jak se cítíte, když se zeptáte samy sebe co znamená být ženou? Víte to hned, nebo hledáte v nitru, v mysli? Je to vaše opravdová podstata, nebo jak byste to chtěly jinak, nebo se díváte, jak by vás chtěli mít ostatní? Velmi hluboká otázka:
Co pro Tebe znamená být ženou?

Včera ráno jsem se ponořila do četby z knihy Nemoc jako řeč ženské duše od manželů Dahkle. Docela silně se mě to dotklo, protože jsem tam hledala pomoc pro své dvě kamarádky. Jedna má cystu na vaječnících, druhá poruchu menstruace. Sama jsem na své ženské cestě 10 let a uvědomuji si, čím vším jsem prošla a co všechno si zpracovávala a momentálně cítím, že další témata jsou přede mnou. Je to jako nikdy nekončící proces. Jediný rozdíl, který vnímám oproti dřívějšku je, že jsem v klidu. Vidím, co mě čeká, uvědomuji si to v celé své důležitosti, ale také lehkosti, se kterou to můžu řešit a hlavně s klidem, který dokážu najít ve svém nitru.

Vnímala jsem, že témata, která souvisí s cystou se mě hluboce dotýkala a pocítila jsem ženskou kolektivní duši, která ještě pořád není vyléčena, i když tolik žen se sebou pracuje a čistí svoji ženskou linii. Témata cysty byla odmítání mateřství, nebo neschopnost vytvořit si pro to podmínky. Dále určitá tvrdost a nevyplakané - zapouzdřené slzy. Stále ještě si jako ženy nosíme v tělech potlačené emoce a obrňujeme se, abychom nebyly zraněny. To ale není naše ženská cesta.

Cesta ženy je cesta k svobodnému projevu všeho, kým jsme, je to cesta do jemnosti, citlivosti a zároveň zdravého sebevědomí a síly. Přeju všem ženám, aby žily ve své skutečné ženské energii a jsem velmi vděčná, že i já jsem na této cestě, jsem vyživována a podporována ženami, které si prošly svou cestu už přede mnou a zároveň jsem vděčná, že mohu provázet další ženy na jejich vlastní cestě k jejich vlastní síle a citlivosti. Tento čánek považuji skoro za výzvu, aby ženy, které cítí volání po něčem hlubším, smysluplnějším, více naplňujícím, aby následovaly toto volání a přidaly se na cestu ženy ke své opravdové síle, která tkví v otevřenosti srdce, spojení se svým břichem a moudrostí v něm a které mají rozvinutou intuici a řídí se jí i v tomto zrychleném světě. 

Žena, které se dokáže zastavit a cítit svoje tělo, vyjadřuje svoje emoce pravdivě a otevřeně beze strachu. Žena, která dokáže odpouštět a milovat. V tom cítím obrovskou sílu a takto to mám já. Děkuji. že to s vámi mohu sdílet.

Děkuji všem ženám za to že jste.

Přeji krásný první jarní den a posílám vám náruč radosti, která se ve mě objevila se silou jarního slunce a jarních kytiček.
Gaia