Zimní ponoření se do nitra

02.12.2015 16:51
Jsme v období, které nás vede ke zklidnění, zpomalení, rozjímání, uvolnění, do meditace, dovnitř. Období štíra, které bylo letos opravdu hluboké a silné máme za sebou a jsme v období střelce, které přínáší nadhled, optimismus a hojnost. 
 
Je čas pro usebrání, zastavení a poděkování za všechno, co jsme v tomto roce zažili a co jsme se naučili. U mě toho bylo opravdu hodně. Blížíme se k nejkratšímu dni v roce 22.12., k nejvěší temnotě, nicméně uvnitř můžeme v této temnotě najít světlo. Je to výzva, ale stojí za to se ponořit a přijmou všechny svoje stíny. Nechat odejít a opustit to, co už v životě neslouží a otevřít se novému. Jak na to? 
 

Meditace

V tomto období mě osobně to vede do meditace přirozeně, obzvlášť při menstruaci. Cesta do největší temnoty. Zároveň do největší hloubky. Pro mě osobně je to spojování se s vnitřním klidem. Ale jakou meditaci?
  • OSHO aktivní meditace - díky nim vyházim přetlaky a moje mysl se zklidní. Organizuji pravidelné ranní OSHO dynamické meditace, v prosinci i se snídaní :-). Pokud neznáte meditaci AUM, doporučuji přijt do OSHO centra 13.12.2015 v neděli od 17hod, pokud znáte, není třeba Vás lákat, příznivé účinky znáte sami. 
  • Vedené meditace - posloucháte meditaci a následujete vedení. Střídám tyto meditace s aktivními meditacemi, pomáhají mi v otevírání se a nasloucháním svému nitru, v rozvíjení obrazů a témat, které chci zkoumat. Nejčastěji používám meditace od Sanayi Roman (pouze v anglickém jazyce), nebo si je nahrávám sama. 
  • Sezení v tichu - většinou se mi to daří v přírodě, kdy jsem schopná si jen tak sednout, stát se pozorovatelem a nechat připlouvat myšlenky a nechat je zase odpolouvat a neulpívat na nich. Jenom být v přítomnosti a vnímat svůj dech.

Sebeláska  

Známe to všichni, všude spousta receptů. Jediné, co funguje to opravdu dělat a to KAŽDÝ DEN. Každý den si ráno říct do zrcadla - "opravdu Tě ...... miluji". Každý den udělat něco pro sebe, udělat si čas na to, co mě baví a co mě naplňuje - a může to být pro každou z Vás něco jiného.
 

Bytí

Sama hledám, co to vlastně je, jak se to vlastně "dělá" - jen tak být. Párkrát jsem to už zakusila. Je to radost z přítomného okamžiku, nic nemusím, jsem uvolněná a přesto spokojena a šťastná, jen tak. Nepotřebuju nic dělat, nic nikomu dokazovat a přitom cítím spojení se sebou a vnitřní radost. Vše, co potřebuji ke mě příchází samo. Jsem plná energie a mám chuť rozdávat to krásné, co je ve mě.
 
Přeji Vám krásné a hluboké ponory a příjemný a pohodový advent.
Gaia