Znáš své životní poslání?

26.09.2019 06:09

Říká se, že vize a naplnění životního poslání je doména mužů. Moje zkušenost je ale jiná. Žena, která ví, co je její životní poslání, pluje životem s radostí a lehkostí a naplňuje nejen sama sebe ale i celé své okolí, nebo alespoň ostatní inspiruje, či září své dary do světa. Když znáš své poslání, máš další pevný kámen do základů tvoření si svého života. To, jak pevně si stojíš a z čeho rosteš. Jinak jednáš, pokud pouze reaguješ na podněty zvenku a jinak se rozhoduješ, pokud víš, kam tvé kroky směřují. Cesta je samozřejmě cíl, ale může to být cesta do výšin, nebo pustou krajinou, to je na tobě.
Pokud už teď své poslání znáš, čeká tě krok k tomu, začít ho realizovat. Pokud už ho realizuješ, pravděpodobně nečeteš tento článek, ale plně dáváš světu své dary a svět tě taktéž obdarovává svými dary. :-D


Chceš znát své životní poslání? Zvu tě k malému cvičení, které ti může otevřít dveře, ale velmi doporučuji se tomuto tématu věnovat více. Ať už na konstalacích, individuálních sezeních, nebo na kurzu Tvůrkyně života, nebo skrze vedenou meditaci. Otvírej se možnostem a nech se vést svou intuicí.


Cvičení na životní poslání: (opravdu to cvičení udělej, pokud zůstaneš jen u přečtení, nic se nestane ;-)

  • Můžeš zkusit zkratku a vzpomenout si, co jsi chtěla dělat jako dítě. Možná to zní jakkoli bláznivě, ale hledejte kvality, které projevuje ono "povolání", protože to může být pro tebe to pravé ořechové. :-)
  • Najdi si čas a prostor pro sebe, pusť si jednu dvě písničky a zatanči si, aby ses uvolnila. Můžeš si pustit jemnou hudbu beze slov, ale i ticho funguje skvěle. K meditační náladě tě může podpořit svíčka. Potom si sedni s rovnými zády a zavři si oči. Začni dýchat do břicha tak, aby se zvedalo s nádechem a klesalo s výdechem. Uvědom si svůj střed a zdroj své síly - své lůno. Tady je centrum tvé tvořivosti. Dej si na to chvíli čas a pak přeneš pozornost do srdce. I tam chvíli dýchej tak, jako bys chtěla svou srdeční čakru rozšířit, udělat tam prostor. Pak se s vědomím srdce znovu propoj se svým lůnem a nech ať tvá pozornost vystoupá až do třetího oka (středu čela mezi očima). Po chvíli si polož otázku: "Jaké je mé životní poslání? Jaké jsou mé dary, které nesu světu? Co je pro mě v tomto životě důležité? Kam směřují mé kroky? Kam mě vede mé srdce?" Dotazuj se a čekej na odpovědi. Děj si tolik času, kolik potřebuješ. Něco určitě přijde. Nech to na sebe působit a po skončení meditace si to zapiš. Když nic nepřijde, cvičení po pár dnech zopakuj a buď bdělá a otevřená odpovědím i v běžném životě, nebo ve snech. Dříve či později odpověď najdeš.

Přeji vám hodně hravosti a radosti při hledání vlastního pokladu <3
Gaia

 

Tomuto tématu a mnohým dalším se budeme věnovat o víkendu pro ženy Tvůrkyně života I 25.-27.října v Praze. Moc ráda tě na tvé cestě k hlubšímu poznání sama sebe budu provázet.